Ylä-Savon jätekeskus

Osoitteemme on Kierrätyskatu 15 74140 Iisalmi ja puhelinnumeromme 017 743 379.

Jätekeskuksella maksut ensisijaisesti pankki-/luottokorteilla. Laskutus on mahdollista yrityksille.

Palvelemme arkisin ma-pe klo 7.30-17.30.

Ylä-Savon jätekeskus on suljettu seuraavina päivinä:
- to 24.12. (Jouluaatto)
- pe 25.12. (Joulupäivä)
- pe 1.1.2021 (Uudenvuodenpäivä)

Ohjeita pienkuormien tuojille (henkilöauto / henkilöauto & peräkärry / pakettiauto / pakettiauto & peräkärry):

Henkilöautolla, peräkärryllä tai pakettiautolla tuodut jätteet vastaanotetaan Ylä-Savon jätekeskuksen lajitteluasemalla.

1. Pakatessasi kuormaa lajittele eri jätteet jo valmiiksi. Hinnastoista ja lajittelukeskuksen kartasta näet vastaanotettavat jätejakeet, niiden hinnat ja lavajärjestyksen. Laita painavimmat jätteet kuten laatat, harkot, betonit ja kipsilevyt pohjimmaisiksi ja kevyemmät päällimmäisiksi. Täytä tarvittaessa siirtoasiakirja. Tarvittaessa kysy neuvoja p. 017-743379

2. Tullessasi Ylä-Savon jätekeskukselle, ilmoittaudu jätekeskuksen vastaanottoon. Kuuntele ohjeet huolellisesti. Jos kuormassa on maksullista jätettä, maksa jätekeskuksen vastaanottoon. Maksu ensisijaisesti pankki- / luottokortilla. Näytä kuitti maksusta lajitteluasemalla ennen kuorman purkamista.

3. Pura kuorma lajitteluasemalla ohjeiden mukaisesti jätelajeittain. Kysy aina neuvoa henkilökunnalta tarvittaessa!

4. Kiitos käynnistä ja tervetuloa uudelleen!

Ohjeita raskaalle liikenteelle (traktorit, kuorma-autot jne.)

1. Tullessasi Ylä-Savon jätekeskukselle, ilmoittaudu jätekeskuksen vastaanottoon. Kuuntele ohjeet huolellisesti.

Muista siirtoasiakirja! Jätelain (646/2011) 121§ mukaan jätteen haltijan on laadittava siirtoasiakirja vaarallisesta jätteestä, sako- ja umpikaivolietteestä, hiekan ja rasvanerotuskaivojen lietteestä, rakennus ja purkujätteestä ja pilaantuneesta maaaineksesta. Siirtoasiakirjaa ei vaadita kotitalouksilta, jos he tuovat itse yllä mainittuja kotitaloudessa syntyneitä jätteitä jätekeskukselle. Jos he antavat ne kuljetettavaksi kuljetusliikkeelle, niin kuljetusliike on velvollinen laatimaan siirtoasiakirjan.

Jätekeskuksen henkilökunta vastaa siitä, että jätekeskukseen vastaanotetaan vain jätekeskuksen ympäristöluvan ja kaatopaikkakelpoisuuskriteerien mukaista jätettä. Vastuu jätteen laadun selvittämisestä ja testaamisesta on kuitenkin jätteentuottajalla. Myös jätteenkuljettajan on tiedettävä, mitä hän on kuljetettavakseen ottanut.

2. Kaikki raskas liikenne punnitaan. Punnituksen jälkeen ajetaan vaakahenkilöstön ohjeiden mukaan kuorman purkupaikalle.

3. Kuorman purkamisen jälkeen aja takaisin vaa'alle.

4. Kiitos käynnistä ja tervetuloa uudelleen!