NEUVONTA & VALISTUS

Neuvonnan avulla pyritään vähentämään jätteen määrää ja haitallisuutta sekä auttamaan kuntalaisia ja yrityksiä toimivan ja tarkoituksenmukaisen jätehuollon järjestämisessä. Tarjoamme Neuvontaa monille kohderyhmille, esimerkiksi päiväkodeille, kouluille, isännöitsijöille, taloyhtiöille ja yhdistyksille. Otamme myös vierailijoita vastaan Ylä-Savon jätekeskukselle. Lisäksi neuvojan voi tavata erilaisilla teemapäivillä ja messuilla. Neuvontatilaisuudet ovat maksuttomia.

 

Lisäksi voit tutustua erilaisiin valistusmahdollisuuksiin ja ladata veloituksetta valistukseen tarkoitettua materiaalia:

 

ROSKASAKKI JA SUURI KIERRÄTYSSEIKKAILU - Vähän siisti puuhakirja
Roskasakki ja suuri kierrätysseikkailu-puuhakirjan on kirjoittanut luokanopettaja Tatu Kokko ja kuvittanut graafikko Timo Filpus. Puuhakirjassa on jännittävä tarina ja siihen liittyviä tehtäviä sekä keskiaukeamalla kierrätysaiheinen lautapeli. Puuhakirjan voi tulostaa myös muiden koululaisten käyttöön.

 

JÄTEKESKUSVIERAILUT
Tutustumiskäynnit Ylä-Savon jätekeskukseen järjestyvät ottamalla yhteyttä neuvojaan. Tutustumiskäynnin muodosta ja kestosta voidaan sopia tapauskohtaisesti.

 

TUIKKUJAHTI
Tuikkujahti on tuikkukuorien keräyskilpailu peruskoululaisille.

 

DRAAMAPAKETTI 5 - 6 LUOKILLE
Laiterojun jäljillä - opetuksellinen draamapaketti 5 - 6 luokille tarjoaa mahdollisuuden syventyä kestävään kulutukseen draaman keinoin. Opetuspaketti sisältää 3 noin 1,5 h kestävää osaa, joista ensimmäisessä hahmotellaan jäteongelmaa, toisessa käydään läpi kännykän elinkaarta ja kolmannessa pohditaan elektroniikkajätteen synnyn ehkäisyä.
Draamapaketin ovat suunnitelleet ympäristökasvattajat ja Vihreä draama-ohjaajat Heli Konivuori ja Jaana Hiltunen. Luokanopettajalta ei vaadita draamamenetelmien syvempää tuntemusta vaan ennemminkin rohkeutta leikkiin. Opetuspaketti on vapaasti ladattavista nettisivultamme.