TUIKKUJAHTI

Tuikkujahti on tuikkukuorien keräyskilpailu peruskoululaisille ja Ylä-Savon Jätehuolto Oy on järjestänyt tuikkujahdin toimi-alueensa (Iisalmi, Keitele, Kiuruvesi, Lapinlahti, Pielavesi, Sonkajärvi, Vieremä) kouluille. Tuikkujahtia järjestetään ympäri Suomen eri jätehuoltoyhtiöiden alueella.

JAHDIN TAVOITE

Marraskuun alussa alkavan jahdin tavoitteena on aktivoida koululaisia tarkkailemaan kulutus- ja lajittelutottumuksiaan. Tarkoitus ei ole lisätä tuikkujen kulutusta, vaan kannustaa luovuuteen ja verkostoitumiseen käytettyjen tuikkukuorten etsinnässä. Jahti on leikkimielinen ja sen tarkoitus on lisätä luokkien yhteishenkeä.

Pienet metalliroskat, kuten alumiiniset tuikkukuoret, jäävät helposti huomioimatta jätteitä lajitellessa. Pienestä koostaan huolimatta ne ovat arvokasta metallituotteiden uusioraaka-ainetta.

Alumiinin syntypaikkalajittelu on tärkeää myös jätteiden energiana hyödyntämisen näkökulmasta. Jätteenpolttolaitosten metallien erotteluun tarkoitetut magneetit eivät pysty poistamaan alumiinia muiden jätteiden seasta, sillä alumiini ei ole magnetisoiva metalli. Polttolaitoksissa muun jätteen seassa oleva alumiini päätyy polttouuniin, jossa se aiheuttaa vahinkoa sulaessaan kiinni polttoarinaan.

LISÄTIETOJA

Lisää tietoa Tuikkujahdista löytyy www.tuikkujahti.fi sivustolta tai Ylä-Savon Jätehuolto Oy:n neuvoja Mika Jauhiaiselta, puh. 040-527 3014, mika.jauhiainen@ylasavonjatehuolto.fi.

Vilkaise jahdin kulkua myös Facebookissa. Siellä on kerrottu mm. hyvistä tuikkukuorien keruu- ja laskentavoista tai muuten vain fiilistelty Tuikkujahtia.

TERVETULOA MUKAAN JAHTIIN! :)