EKOPISTEET & KERÄTTÄVÄT HYÖTYJÄTTEET

Hyötyjätteiden kierrättäminen on helppo keino vähentää jätteistä luonnolle aiheutuvaa kuormitusta. Huolellisesti lajiteltuna jätemateriaalia voidaan hyödyntää teollisuuden raaka-aineena. Ekopisteissä kerätään paperia, kartonkipakkauksia, lasipakkauksia, metallia. Joillakin pisteillä on myös UFF:n keräysastiat käyttökelpoisille tekstiileille ja RINKI Oy:n keräysastiat muovipakkauksille. Pisteisiin ei saa viedä muita jätteitä. Jätteet tulee lajitella oikeisiin astioihin, jotta materiaali voidaan hyödyntää.

 

Ylä-Savon Jätehuolto Oy:n toimialueella (Iisalmi, Keitele, Kiuruvesi, Lapinlahti, Pielavesi, Sonkajärvi, Vieremä) on kahdenlaisia ekopisteitä, joita kotitaloudet voivat käyttää veloituksetta:

- RINKI-ekopisteet ovat pakkausten tuottajien järjestämiä keräyspisteitä, ja niissä kerätään lasipakkauksia, kartonkipakkauksia ja metallia. Tällä hetkellä 5 Rinki-ekopisteessä kerätään myös puhtaita ja kuivia muovipakkauksia. Useimmissa pisteissä voi kierrättää myös paperin ja hyväkuntoiset vaatteet ja kodin tekstiilit. RINKI Oy vastaa Rinki-ekopisteiden kunnossapidosta ja siivouksesta. Palautetta ekopisteistä voit antaa:

 

- Ylä-Savon Jätehuolto Oy:n ekopisteissä kerätään paperia, lasipakkauksia ja metallia. Lajitteluohjeet ovat samat kuin Rinki-ekopisteillä. Ylä-Savon Jätehuolto Oy vastaa omien ekopisteidensä kunnossapidosta ja siivouksesta. Palautetta ekopisteistä voit antaa:

 

Ylä-Savon Jätehuolto Oy:n toimialueella on kaikkiaan 58 ekopistettä.